Zwárt Zaod

2017 is een speciaal jaar voor Toneelvereniging Poespas. Dit jaar vieren wij namelijk ons 40-jarig bestaan. Daar zijn wij, als kleine Hegelsomse vereniging, ontzettend trots op.

 

Wij verruilen voor één keer onze vertrouwde Zaal Debije voor het, sinds enkele jaren gesloten, Tuincentrum Jenniskens aan de Kogelstraat in Hegelsom. Speciaal voor ons jubileum komt het tuincentrum nog één keer tot leven, maar of dit voor iedereen goed uitpakt?

 

Samen met regisseuse Lisette Leenders werken de spelers aan een indrukwekkende voorstelling vol met humor, liefde, fantasie en livemuziek.

 

Door middel van improvisatierepetities op locatie hebben de spelers en regisseur in juni 2016 een start gemaakt met deze jubileumproductie. Het bekende toneelstuk 'Midzomernachtsdroom', geschreven door Shakespeare, werd als basis gebruikt, maar vertaald naar 2017 met veel ruimte voor de Hegelsomse wetenswaardigheden en problemen van vandaag de dag. Hoewel het basisthema 'Liefde overwint Hebzucht' herkenbaar is gebleven, hebben spelers en regisseur het verhaal helemaal naar eigen hand gezet.


"Even leek het erop dat Tuincentrum Bitterzoet failliet zou gaan. Maar dankzij een gulle gift van Dahlia van de Beuken, een zakje zaadbonen uit het mysterieuze Tikal, gaat het nu weer voor de wind: overal groeien speciale bonenplanten met bijzondere bloemen en veel klanten komen al dit moois bezichtigen.

Toch kan dit alles zo in duigen vallen als Theo Bitterzoet, de eigenaar, niet doet wat de nieuwe investeerster vraagt. Zijn dochter moet namelijk trouwen met haar lieftallige zoontje, anders kan Theo het recht over de bonen wel op z'n buik schrijven. Alles voor de zaak, alles voor het geld, alles voor het verwende jongetje, alles voor de bonen.

Maar wil Floor wel met Dantonio trouwen? En wat zijn dat eigenlijk voor bonen die Dahlia heeft meegebracht?

Wat je zaait, zal je oogsten."

 

De schakeling tussen werkelijkheid en magie maakt deze voorstelling tot een uniek spektakel, genaamd Zwárt Zaod.

 

‘Zwárt Zaod' wordt gespeeld op 15,17,20,22 en 23 september. Kaarten zijn vanaf 1 juni hier te bestellen.


Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door: